PERSBERICHT

Rotterdam, 22 januari 2017

TEC ART Festival
Art Rotterdam Week 2017 8-12 feb.

 

TEC ART presenteert futuristische kunst en levensechte maan

Tijdens de Art Rotterdam Week van 8 t/m 12 februari biedt TEC ART een uitgebreid programma vol futuristische kunst van ruim 60 kunstenaars, op twee bijzondere locaties. Dit jaar met de Nederlandse première van een spectaculaire sculptuur: tussen Witte de With en de Boomgaardstraat hangt op 15 meter hoogte een levensechte maan: een intern verlicht kunstwerk van 7 meter breed, van de Engelse kunstenaar Luke Jerram.
Museum of the MOON
Het kunstwerk is uitgewerkt met details die rechtstreeks van NASA komen. Elke centimeter komt overeen met 5 km oppervlakte van de natuurlijke satelliet van de aarde. Op 10 februari wordt tussen 18.00 en 21.00 uur live muziek gemaakt met geluiden van satellieten en manen uit ons solar system. Daarbij laat TEC ART drones rond de MOON vliegen die camerabeelden projecteren in de straat.
Bij TEC ART ontdek je een mix van muziek, evenementen en technologische tentoonstellingen door vernieuwende (inter)nationale kunstenaars. Zo stap je in de enorme kelders en krochten van het Keilepand, direct achter Atelier van Lieshout, een parallelle wereld binnen met mentaal gestoorde robots, sociale kunstmatige intelligenties en holografische contacten. Aan de gevel van WORM hangt een mega alienbanner ontworpen door local hero kunstenaar Arno Coenen, bekend van de Markthal. Ook bij WORM een programma met android-humanoid exoskeletons, virtual realities, sci-fi cinema, lezingen en debat, en niet te vergeten clubnights en afterparties.

——————————-

 

Met medewerking van: Luke Jerram (UK), Arno Coenen, Mathhijs Munnik, Manuel Bertrán (ES), Takeshi Ikeda (Jap), Freerk Wieringa, Maartje Dijkstra, Mike Pelletier (Can), Elizaveta Pritychenko (Ukr), Julius Horsthuis en nog 33 andere deelnemers…
TEC ART 2017 is een productie van PLANETART Medialab en biedt o.a. best of talents en highlights van het spraakmakende GOGBOT festival Enschede 2016, en een preview op de editie 2017 INTERGALACTIC met de thema’s WARP CRASH, SPACE JUNK, DEEP SPACE MINING, PREDATOR EARTH

Xpo Keilepand, Keilestraat 9A 8-12/2 12-18 u
Xpo WORM, Boomgaardsstraat 69 8-12/2 12-21 u
Museum of the MOON: 8-12 24/7 Boomgaardsstraat
Programma WORM: 8-11/2
meer info: www.tecart.nl
contact en info: Kees de Groot 06-55830311

press previews en vernissages:

Xpo WORM
preview: wo 8 febr 17-19 u
(UK kunstenaar Luke Jerram is aanwezig https://www.lukejerram.com/)
tentoonstelling open 9-12 febr 12-21u
Boomgaardsstraat 69 Rotterdam

Xpo KEILEPAND
vernissage: do 9 febr 16-18 u
Tentoonstelling open 9-12 febr 12-18 u
Keilestraat 9A (direct achter Atelier van Lieshout)
MOON Bathing live music + drones in Boomgaardstraat
Vr 10 febr 18-21 u tgv Kunstavond Witte de Withkwartier
==============================================================================================================
TEC ART wordt mede ondersteund door Rotterdam Festivals, Enschede stad van Nu, PLANETART Medialab, WORM
———————————————————————————————————————————————————————————
-Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.
———————————————————————————————————————————————————————————